Certificare energetica si auditare

Certificare energetica si auditare

Începand cu data de 19 Iulie 2013, conform Legii 159/2013 pentru modificarea şi completarea Legii 372/2005, Certificatul energetic este obligatoriu pentru recepția, înstrainarea sau închirierea clădirilor.

Certificatul de performanța energetică reprezintă un document oficial, eliberat de un Auditor Energetic pentru clădiri atestat de MDRAP, care prezintă performanța energetică a unei cladiri. În urma certificării, clădirea va fi incadrată în una din cele 7 Clase Energetice, în funcție de randamentul consumurilor locuintei.
Certificatul Energetic va duce la determinarea mai corecta a prețului locuinței. Cu cat clasa energetica este mai bună cu atât costurile de încălzire vor fi mai mici iar prețul locuinței va crește.

Auditul Energetic al unei cladiri sau unitați de cladire reprezintă totalitatea activităților specifice prin care se obțin date corespunzătoare despre profilul consumului energetic existent al unei clădiri/unitați de clădire și, după caz, de identificare și de cuantificare a oportunităților rentabile de economisire a energiei prin identificarea soluțiilor de creștere a performanței energetice, de cuantificare a economiilor de energie și de evaluare a eficienței economice a soluțiilor propuse cu estimarea costurilor și a duratei de recuperare a investiției, precum și de elaborare a raportului de Audit energetic.

Cerere oferta

Site realizat de: Agentie Marketing Online